zaterdag 19 november 2011

Verjaardag

Vanavond vieren wij een verjaardag hier thuis, altijd feestelijk en gezellig!

Jullie kennen het vast ook wel.. eerst een stukje taart, daarna een tafel vol met lekkere hapjes en een alcoholisch drankje erbij. Als je veel verjaardagen hebt, tikt dit aardig aan qua kcal.

Ik heb zelf voor vanavond een aantal taarten gebakken. Ook heb ik een chocoladecake gebakken met 50% minder vet, dus die is voor de afvallers! Hij smaakt gewoon naar chocolade, dus hij is gewoon erg lekker!

Als je zelf een verjaardag viert, kun je met de hapjes redelijk oppassen. Je zet op tafel wat je lekker vind en kunt voor de gezonde keuzes gaan. Als je op visite gaat, is dit moeilijker. Toch kun je met een aantal tips je kcal inname drastisch beïnvloeden!

- Spreek van tevoren met jezelf af, wat je precies gaat eten en drinken. Neem je wel een stukje taart, dan kun je de toastjes laten staan. Drink je een wijntje of ga je de avond aan de spa?
- Vraag om een klein stukje taart, je kunt ook nog altijd een klein stukje laten staan.
- Kijk bij de hapjes of er iets tussenzit dat verantwoord is voor je gezondheid. Je kunt aan de gastvrouw laten weten dat je op dieet bent, er zijn zat lekkere verantwoorde hapjes;
* stukjes komkommer, snoeptomaatjes etc eventueel met een lekker dipsausje (zelfgemaakt).
* toastje met filet american
* stukje gekookt ei met rookvlees omwikkeld
* toastje met plakje rosbief of kipfilet.

Ik vind wel altijd dat het een feestje moet blijven. Als je eens per maand een verjaardag hebt, kun je best een avondje genieten van al het lekkers. Als je de volgende dag de draad maar weer oppakt.

Heb je elke week wel een verjaardag? Dan is het oppassen geblazen. Er zijn natuurlijk genoeg verleidingen, maar jij bepaald zelf wat je eet!!