vrijdag 25 november 2011

10 beweegtips

Bewegen is enorm gezond, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Maar waarom is het zo belangrijk als je wilt afvallen?!

Als je bezig bent met een dieet, wordt je stofwisseling lager, omdat je simpelweg minder kcal. binnenkrijgt. Als je niets aan beweging doet, dan blijft je stofwisseling laag en val je dus niet tot nauwelijks af. Begin gewoon met bewegen, het heeft heel wat voordelen!

1. Pas het bewegen in je dagelijks leven in. Pak vaker de trap, doe je boodschappen op de fiets en haal je kinderen van school door te lopen of te fietsen! Ik vind het altijd verbazingwekkend hoeveel auto's je tegenwoordig bij de basisscholen ziet, als ze beginnen of klaar zijn.

2. Als je regelmatig beweegt, krijg je meer energie. Dus ben je moe of futloos? Bewegen helpt juist om weer energie te krijgen!

3. Mensen die regelmatig bewegen voelen zich geestelijk ook beter. Je hebt minder kans op depressies etc.

4. Blijf gemotiveerd, zorg dat je omgeving je steunt en plan de beweging in je agenda, zo kun je nooit afzeggen.

5. Verzin je toch een smoes?! Waarom doe je dat? Uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee... dus geen smoesjes meer en aan de slag!

6. Kies iets wat je leuk vind. Hou je van fitness? Schrijf je dan in bij een sportschool. Vind je het verschrikkelijk tussen al die sportieve mensen? Kies dan niet voor de sportschool, maar bijvoorbeeld voor een sportclub.

7. Geef je kinderen het goede voorbeeld. Helaas kampen ook steeds meer kinderen met overgewicht, we hebben tegenwoordig bijna allemaal een auto, dus we zijn de luxe gewend. Maar laat de auto eens een dag of een week staan, je zult zien dat je je lekkerder voelt (en het is goed voor de portemonnee)

8. Had je echt geen zin in beweging en heb je vandaag niets gedaan? Niet getreurd, laat je niet meeslepen in je negatieve gedachtes en ga de volgende dag weer met goede moed aan de slag.

9. Het huishouden mag je ook tot je beweging rekenen, maar dan moet je wel even flink doorwerken! Het moet toch gebeuren, dus waarom niet even op de goede manier?!

10. Beloon jezelf als je de gestelde doelen hebt gehaald. Natuurlijk niet door extra te eten, maar bedenk iets anders! Stel jezelf elke week nieuwe doelen, zo blijft het een uitdaging!

Beweeg dus 30 min. matig intensief per dag (je hartslag moet omhoog gaan) bij het afvallen natuurlijk 60 min. per dag. Kijk voor meer tips en adviezen ook even op de onderstaande site!