vrijdag 4 november 2011

Crashen

Nog steeds kiezen veel mensen bij het afvallen voor een crashdieet. Een crashdieet is een dieet met zeer weinig kcal, waardoor je in korte tijd flink wat kilo's kunt afvallen. Denk aan de diƫten met shakes, repen etc. Maar ook een dieet waar je heel vaak dezelfde dingen moet eten is een crashdieet. Je krijgt allerlei tekorten!

Waarom kiezen dan toch zoveel mensen voor zo'n dieet? Het beloofd veel gewichtsverlies in korte tijd, wat veel mensen vergeten is dat er tekorten opgebouwd kunnen worden, je vaak veel spierweefsel verliest, en je stofwisseling vaak veel minder wordt! Dit betekend dat, als je weer normaal gaat eten, de kilo's er vaak snel weer aanvliegen. Soms weeg je daarna zelfs nog meer! Aangezien je stofwisseling helemaal in de war is.

Ik blijf dan ook tegen iedereen zeggen, kies voor een gezond dieet! Je bent die kilo's ook niet in een paar weken aangekomen, dus neem er ook de tijd voor om ze eraf te krijgen. Dit betekend echt niet dat je nooit meer "lekker" kunt eten. Er zijn enorm veel gezonde en lekkere producten en maaltijden. Je eet gewoon 3 maaltijden op een dag en maximaal 3 gezonde tussendoortjes, daarnaast blijft beweging natuurlijk enorm belangrijk. Zo kun je die extra kilo's beetje bij beetje kwijtraken en daarna op gewicht blijven.

Bij Afvallen met Doortje werken wij volgens het bovenstaande principe. Op een gezonde manier, gezond afvallen en op gewicht blijven. Iedereen kan het, het is misschien niet altijd makkelijk, maar als je eenmaal je levensstijl hebt aangepast, dan blijf jij je leven lang gezond. Ben je benieuwd of dit ook iets voor jou is? www.afvallenmetdoortje.nl neem gerust een kijkje op de site.