zaterdag 12 november 2011

Sinterklaas

Sint Maarten was hier gisteren een groot succes, maar... de kinderen krijgen echt geen rust! Sinterklaas is vandaag aangekomen in Dordrecht. En... als gewichtsconsulente kun je daar veel over vertellen, want Sinterklaas valt altijd samen met veel snoepen en snaaien, voordat de kerstdagen alweer snel dichterbij komen.

Het Sinterklaassnoepgoed, chocoladeletters, marsepein etc. ligt natuurlijk al veel langer in de winkels, elk jaar lijkt het wel vroeger verkocht te worden! Dit komt natuurlijk ook omdat het verkocht wordt, anders zouden de winkels het echt niet in de schappen leggen!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook alweer de eerste kruidnootjes achter de kiezen heb, maar toch is mijn tip van de dag; koop het niet! Als je het niet in huis hebt, kun je het ook niet opeten. De verleiding is natuurlijk groot, vooral omdat deze producten vaak bij de kassa's liggen!

Als je toch iets lekkers in huis wilt hebben, voor bijvoorbeeld de kinderen, koop dan een klein zakje. Niemand verplicht je om die grote kilozakken nu al in huis te hebben. Wij doen dat hier thuis ook, waardoor zo'n zakje dan wel weer erg snel leeg is, maar wij spreken ook af wanneer we het meenemen met de boodschappen en halen echt niet meer. Op = op.

Voor ons is dit de beste methode. Met het Sinterklaasfeest genieten we van alle chocolade, snoepjes etc. en daarna gaan we weer over tot de orde van de dag. Om je nog meer te motiveren vertel ik je hierbij hoeveel kcal er overal inzit;


Taai-taai

15 kcal per minipoppetje


Kruidnoten

50 kcal per 10 stuks


Schuimpje

15 kcal per stuk


Borstplaat

35 kcal per stuk


Kikker/muis

57 kcal per stuk


Marsepein

110 kcal per stukje (25 gram)


Pepernoten

30 kcal per 5 stuks


Chocoladecenten

32 kcal per stuk


Speculaasje

25 kcal per stuk


Speculaas gevuld

140 kcal per stuk (30 gram)


Speculaasbrok

120 kcal per stuk (25 gram)


Chocoladekruidnoten

48 kcal per handje (10 gram)


Chocoladeletter puur

141 kcal per stukje (25 gram)


Chocoladeletter wit

143 kcal per stukje (25 gram)


Chocoladeletter melk

146 kcal per stukje (25 gram)


Amandelstaaf

ruim 100 kcal per stukje (25 gram)


(bron; www.gezondheidsnet.nl)


Ik ga er maar niet bijzetten hoeveel je moet bewegen om dit er weer af te krijgen! Dus geniet van dit oer-Hollandse feest, maar niet teveel en te vaak!