maandag 7 november 2011

motivatie

Door mijn drukke weekend heb ik gisteren geen Obese gekeken, ik ben erg benieuwd hoe het was, dus ik ga het deze week even terugkijken via RTL gemist.

Vandaag iets over motivatie, het speelt een enorm grote rol bij het afvallen! Vanmorgen had ik een client die is enorm gemotiveerd, en dat zie je, bijna 2 kilo eraf! Ik heb ook cliƫnten waarbij het wat moeilijker gaat, ze zijn er vaak niet helemaal klaar voor en gaan er dan vaak niet voor de volle 100% voor. Soms vallen ze iets af, en soms komen ze iets aan. En zo ben je dan snel een halfjaar verder en geen kilo lichter, zonde toch?!

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, als je levensstijl jarenlang hetzelfde was, duurt het gewoon even om de knop om te zetten en gewend te zijn aan je nieuwe levensstijl. Iedereen moet eraan wennen, bij de 1 duurt dat iets langer dan bij de ander. Om te gaan afvallen moet je je goed voorbereiden, ben jij van plan om te gaan afvallen? Dan heb ik een aantal tips voor je!

- Zorg dat je er echt klaar voor bent. Bedenk een goede reden en bereid je goed voor. Hou jij enorm van sinterklaassnoepgoed, dan is nu bijvoorbeeld geen goede tijd om te beginnen, dan maak je het erg moeilijk voor jezelf!
- Bedenk goed waarom je wilt afvallen? Alleen als je het voor jezelf doet, kun je een goed resultaat behalen.
- Begin vandaag en niet morgen, overmorgen of volgende week.
- Bedenk goed dat er ook moeilijke momenten komen en bereid je daarop voor. Het bewegen zal in het begin niet leuk zijn, omdat je conditie waarschijnlijk niet is wat het ooit is geweest. Hou vol, dan merk je vanzelf dat het makkelijker wordt. Door je te focussen op het makkelijkere gedeelte, hou je het langer vol.
- Ook komen er moeilijke momenten m.b.t. eten. Kun jij je daartegen weren? En hoe ga je dat doen? Je kunt maar beter een plan hebben, voordat je overvallen wordt door een grote tompouce op een verjaardag.
- Breng dus ook in kaart wat jouw zwakke punten zijn. Hou jij van drop of ben je gek op chips? Niet meer kopen! wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten.
- In het vervolg van de vorige tip, is het ook belangrijk dat je omgeving achter je staat. Als je bijvoorbeeld gek bent op chips, en je partner gaat elke avond met een zak chips naast je op de bank zitten, dan is dat vragen om problemen, Zorg dat ze achter je staan en je steunen, en dus ook rekening met je houden!

En... als je eenmaal bent begonnen, geef niet op! Focus je op alles wat je wilt bereiken... een mooier gevormd lichaam? Een gespierder lichaam? Meer zelfvertrouwen? Weer in bikini? Als jij je doel voor ogen houdt, moet het lukken!

Ben jij weleens aan een afvalpoging begonnen? En hoe deed je dat? Is het je gelukt of niet? Ik ben benieuwd naar de verhalen!