zondag 13 november 2011

Recept; Gevulde paprika's

Voor 2 personen
Nodig:

150 gram tartaar
1 teentje knoflook
2 grote uien
2 grote paprika's
scheutje olijfolie
kruiden naar keuze (bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of tijm, rozemarijn etc.)
klein handje 30+ kaas

Doen:
* Verwarm de oven voor op 180 graden.
* maak de uien schoon.
* snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
* Rul de tartaar in een beetje olijfolie, voeg de uien toe en bak rustig door.
* Voeg de kruiden toe.
* Pers als de uien zacht zijn het teentje knoflook over het geheel uit.
* Leg de paprika's in een ovenschaal (beetje invetten met olijfolie) en vul ze met het tartaar mengsel.
* Strooi er een klein beetje 30+ kaas overheen.
* Zet de paprika's 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is en de paprika's zachter zijn.

Eet smakelijk!

- Lekker met een volkoren pistolet of wat (in olijfolie) gebakken aardappeltjes.
- Met de kruiden kun je eindeloos variƫren.
- Je kunt nog groenten naar keuze toevoegen (bijvoorbeeld champignons of courgette) Ook hiermee kun je eindeloos variƫren!