zaterdag 5 november 2011

Herfst

De herfst is alweer volop begonnen, al zou je dat niet zeggen als je naar buiten kijkt! Het is nog prachtig zacht weer, ideaal weer om buiten te zijn en lekker te wandelen of te fietsen. Als het regent en waait vind ik dat persoonlijk iets minder aantrekkelijk ;-)

Je ziet gelukkig wel al de kerstgroenten in de supermarkten. Denk aan pompoen (ideaal voor soep) en prei (eindeloos te combineren) Ook zie je weer volop appels en peren, een ideaal tussendoortje. Als je je een beetje verdiept in de seizoenen is het heel leuk om met de seizoenen mee te eten, dat is ook nog eens heel gezond!

Een goede manier om lekker veel groenten te eten is om ze even te roosteren in de oven. Je kunt kiezen uit eindeloos veel groenten, maar denk bijvoorbeeld aan pompoen (daar is hij weer!), paprika, ui, winterpeen en ga zo maar door. Snij de groenten in grove stukken en leg ze in een overschaal, giet er een beetje olijfolie overheen (zorg dat alle groenten een beetje besprenkeld zijn) en knijp er lekker wat knoflook naar je eigen smaak overheen. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (190 graden) en schep na 15 minuten even om. Daarna nog een keer 15 minuutjes en klaar!

En... als je dan toch de oven aan hebt.. schil je aardappels en leg ze op een bakplaat, met wat bakpapier. Even insmeren met olijfolie of knoflookolie (dit kan met zo'n handig kwastje) je kunt er nog wat kruiden naar keuze overheen strooien (hier zijn de Italiaanse kruiden favoriet) en zet ze ook in de oven. Af en toe even omscheppen, en ze zijn na ongeveer 40 minuten klaar. Ze moeten dus wel iets langer dan je groenten, maar je kunt ze er gewoon alvast inzetten en daarna met de groenten beginnen!

Daar nog lekker een vegetarische schijf, stukje kip of bijvoorbeeld een tartaartje erbij, en smullen maar! Een heerlijke maaltijd die ook nog eens super gezond is!

Denk jij dat we nog een beetje herfst kunnen verwachten? Of komt straks ineens de "horrorwinter" opzetten, waar zoveel over gepraat wordt?! Ik ben heel benieuwd!