dinsdag 22 november 2011

Te weinig of te veel eten?!

Bij het afvallen wordt vaak gedacht over het volgende principe;
minder eten, meer bewegen en je valt af. De meeste mensen hebben inderdaad dit probleem. Door hun voedingsgewoonten aan te passen en meer te bewegen kunnen zij afvallen.

Er is echter ook een groep die veel te weinig eet, en toch niet afvalt. Hoe zou dat kunnen?!
Ons lichaam is nog ingesteld op heel vroeger, toen er periodes waren met veel voedsel en periodes met minder voedsel. Als je dus structureel te weinig kcal binnenkrijgt, "denkt" je lichaam dat het in een periode zit met weinig voedsel en houd dus als het voedsel vast. Je valt dus niet af.

Veel cliënten die bij mij komen zijn verbaasd over de hoeveelheden eten. Je moet je lichaam aan het werk houden en de hele dag eten. Dit is natuurlijk nogal raar, maar wel de waarheid! Je moet je stofwisseling niet lui laten worden, maar deze juist een handje helpen. Door gezond te eten, en ook door meer te bewegen. Voor deze groep is dit de enige manier om goed en gezond af te vallen!

Dus, denk goed na bij jezelf; Eet je teveel of juist te weinig?! Schrijf eens op wat je allemaal op een dag eet en drinkt en kijk er eens kritisch naar. Of laat je dagmenu of weekmenu eens nakijken door een gewichtsconsulente of diëtist.

Zoals gezegd, de meeste mensen eten gewoon teveel en bewegen te weinig, maar als jij bij de laatste groep hoort, weet je nu hoe je iets aan die extra kilo's kunt doen! veel succes!