zaterdag 24 december 2011

Tips om gezond de kerst door te komen!

De kerstdagen staan voor de deur, vanavond beginnen we met kerstavond en komende dinsdagochtend worden we weer wakker met het gevoel dat kerst weer zo snel voorbij is gegaan!

Kerst vind ik zelf een enorm leuke tijd van het jaar. Overal lichtjes en versieringen en natuurlijk de gezelligheid die erbij hoort. Mijn cliƫnten vinden kerst juist ook een moeilijke tijd, want met al die verleidingen, chocolaatjes, uitgebreide diners etc. is het erg moeilijk om de balans te vinden. Uiteraard heb ik een aantal tips voor je, om je op weg te helpen.

* Met kerst nuttigen we vaak een uitgebreid kerstontbijt. Je kunt dit zelf zo aangenaam mogelijk maken. Kies voor verse sapjes, bruine of volkoren broodjes met kipfilet, rosbief, filet American etc. en blijf gezellig lang natafelen met een kopje thee en een stukje kerstbrood zonder spijs. Laat de croissants een keertje staan.
* Als we de weersvoorspellingen kunnen geloven, hebben we dit jaar in ieder geval geen witte kerst. Het wordt zelfs rond de 10 graden en het zonnetje gaat schijnen. Ideaal weer om tussen de feestelijkheden door met de hele familie een heerlijke wandeling te maken in het bos. Stap stevig door, ren achter de kinderen aan en geniet van alles wat je ziet.
* Bij thuiskomst even uitpuffen met een heerlijk kopje thee. Uiteraard neem je daar weer een lekker stukje kerstbrood zonder spijs bij.
* Als je zelf het diner organiseert, kun je zelf volledig bepalen wat je wilt eten. Je kunt aan gezonde dingen denken zoals bruschetta met tomaat, gevulde kipfilet en een bolletje sorbetijs toe. Of misschien kies je wel voor gourmetten. Pas dan op met het brood en de sausjes, kies mager vlees, neem veel groenten en geniet van een glaasje rode wijn.
* Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je bij iemand anders gaat dineren. Je hebt dan vaak geen grip op hetgeen wat gegeten gaat worden. Je kunt bijvoorbeeld wel met jezelf afspreken dat, als het diner wat zwaar is, je geen wijn drinkt maar het bij water houdt.

Dit zijn kleine dingen die je kunt doen om het kcal gehalte een beetje op peil te houden. Wat ikzelf vooral belangrijk vind, is om met kerst te genieten van familie, vrienden en de gezelligheid. Het eten hoort erbij en veel cliƫnten kiezen er dan ook voor om op deze dagen gewoon helemaal niet op te letten en de draad weer op te pakken als de feestdagen voorbij zijn, dit kun je natuurlijk ook doen!

De keus is en blijft aan jou zelf, wat je ook kiest, je moet je er gelukkig bij voelen en er tevreden mee zijn. Alvast hele fijne kerstdagen toegewenst!