donderdag 15 december 2011

Tips om gezond boodschappen te doen

Boodschappen doen we allemaal, elke dag, elke week of we laten ze zelfs thuisbezorgen.... alles kan tegenwoordig en de supermarkten zijn bijna altijd open.

Met het boodschappen doen, begint de strijd tegen een ongezonde levensstijl, uiteraard heb ik een aantal tips om je op weg te helpen;

* werk met weekmenu's, je hoeft niet elke dag al vast te leggen, maar je kunt wel al kijken wat je de hele week wilt eten. Zo kom je minder in de verleiding om eten te laten bezorgen als je eventjes niets meer in huis hebt.
* Als je met een weekmenu werkt, kun je dus eens per week naar de supermarkt. Dit scheelt veel tijd en maakt de kans op impuls aankopen erg klein!
* maak altijd een boodschappenlijstje en het belangrijkste; hou je daaraan!!! Als je in de winkel iets ziet wat niet op je lijstje staat, had je het kennelijk toch niet nodig. Niet meenemen dus!
* Als je thuis wilt zorgen voor gezonde snacks, zorg dan voor een goed gevulde fruitmand. Laat de snoepjes, chocolade en chips lekker liggen. Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten.
* Doe je boodschappen eens lopend of op de fiets.... Al zou ik deze tip niet aanraden met mensen met een gezin met 3 kinderen, dan wordt het al snel een beetje teveel voor je rug ;-)
* Mocht je tussendoor in de week toch nog wat verse dingen willen halen, ga dan natuurlijk wel even op de fiets.
* Ga de uitdaging aan met de verleidingen, train jezelf om ze te weerstaan, je hebt ze echt niet nodig. Winkeliers spelen altijd op ons gevoel in, om bijvoorbeeld bij de kassa al het lekkere snoep neer te leggen. Ga nou niet aan de zelfscan, omdat je eigenlijk niet langs de kassa durft, maar ga de uitdaging aan. Je kunt trots zijn op jezelf, als je niets meeneemt. (het staat toch immers ook niet op je lijstje?!)
* Doe je boodschappen als je hebt gegeten. Met een lege maag lijkt alles ineens veel lekkerder, en heb je de neiging om alles nodig te hebben.
* Laad je karretje dus lekker vol met groenten en fruit. Hiervan kun je nooit genoeg hebben in huis! Je kunt voor groenten en fruit ook eens kijken op de markt, daar vind je meer seizoensproducten.

Heb jij nog goede tips?!