dinsdag 13 december 2011

Het kerstmenu...

Nu Sinterklaas weer lekker in Spanje zit, gaan we ons allemaal bezig houden met het kerstmenu van dit jaar. Al lijkt het buiten wel herfst, over 2 weken is de kerst ook alweer voorbij!

Inmiddels krijgen wij hier de kerst (eet) folders ook alweer binnen. Ik ben gek op het doorbladeren van alle folders, of ze nou van een drogist zijn of van een supermarkt... ik vind het altijd even ontspanning :-)

Wat mij de laatste jaren zo opvalt, is dat er steeds meer supermarkten en warenhuizen zijn die je kunnen helpen met het kerstmenu. Bijna alles is gewoon kant en klaar! Gemak dient natuurlijk de mens, maar wat is er mis met het samen koken op kerstdag?! Je kunt tegenwoordig enorme schalen met voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en nagerechten bestellen... om over de prijzen maar niet te beginnen! (maar dat is natuurlijk ook heel persoonlijk!)

Als ik je een tip mag geven; Kijk nu alvast wat je zou willen maken. Snuffel in kookboeken en op internet. Als je hier tijdig mee begint, kun je het ook alvast eens proberen om een fiasco te voorkomen ;-) want dan beland je met kerst toch nog in de snackbar...

Er zijn enorm veel leuke, lekkere en makkelijke recepten, die heel feestelijk zijn! Denk bijvoorbeeld eens aan tapas, allemaal kleine hapjes die in de meeste gevallen van tevoren te maken zijn, of blijf lekker in een Nederlands thema hangen, een aantal verschillende stampotjes met een heel Hollands toetje.... denk maar eens terug aan vroeger!

Ik vind dat je met kerst moet genieten. Geniet van het ontbijt, het avondeten en de hapjes tussendoor. Zolang je er geen kilo's aan eet, blijven het leuke dagen!

Weet jij al wat je gaat maken?!