donderdag 8 december 2011

Afvallen zonder sport en beweging?!

De grote droom van iedereen die wat kilo's kwijt wil. Afvallen door alleen je eetpatroon te veranderen. Ik blijf volhouden dat beweging enorm belangrijk is en je daardoor dus nog sneller afvalt, maar er is een kleine truc waardoor je best wat grammen kwijt kunt raken...

Ik zag de truc gisteren ook voorbij komen bij Obese USA, tegenwoordig zenden ze dit dus woensdagavond laat (om 22,30u.) uit. Ik was wel erg blij dat ik het weer kon volgen! :-)

De truc is heel simpel. Neem bijvoorbeeld de jongen uit de aflevering van gisteren (Alex) hij at heel vaak een hamburger. Met een hamburger op zijn tijd is natuurlijk niets mis, maar heel vaak is ook niet de bedoeling. De voedingscoach liet hem zien, dat als je de burger maakt van kalkoenfilet, dit wel 450 kcal scheelde!! Dat scheelt nogal wat! (En nogal wat uurtjes beweging!!)

Je kunt deze truc dus toepassen als je niet heel veel af wilt vallen. Je kijkt kritisch naar je dagmenu (hou dit eens bij en wordt bewust van wat je allemaal een en drinkt) en verander een aantal kleine dingen. Hierdoor kun je veel minder kcal binnenkrijgen dan normaal en daar gaat het toch vooral om, als je gewicht wilt verliezen. Waar kun je dan op "bezuinigen"??? Denk aan de volgende voorbeelden;

Product - Vervangen door....

Roomboter- Halvarine
wit brood - Bruin of volkoren brood
Jus met boter- Jus met juspoeder en water
volle melk - halfvolle of magere melk
Gevulde koek- speculaasje
Spekjes - blokjes kipfilet
Salami - rosbief
brie - 20+ kaas

Kijk ook eens kritisch naar je porties. Schep je altijd 2 keer op met het diner?! Probeer rustig te kauwen en rustig te eten en kijk of je na de eerste portie misschien al vol zit.

Hiermee kun je dus aardig wat kcal "verbannen" uit je menu. Je kunt hiervoor de zogeheten kcal lijsten gebruiken. Zoek maar eens op Google en kies er 1 uit die voor jou het beste werkt!

Lijkt dit je wat?! Laat je mening achter...