maandag 12 december 2011

Het nut van een gezonde levensstijl

Gisteren kwam ik het volgende nieuwsbericht tegen;
Nieuwsbericht

Natuurlijk is dit eigenlijk geen "nieuws" meer, want dit is al veel langer bekend. Wat mij opvalt is dat veel mensen enorme moeite hebben met een gezonde levensstijl. De bekende smoesjes als geen tijd, geen zin etc. gaan hiervoor natuurlijk niet op. Ik heb het al eens eerder neergezet, vele mensen hebben wel tijd om elke dag een aantal uur voor de televisie te hangen, dus die beweging en het gezonde koken kan iedereen, het is een kwestie van tijd vrijmaken!

Zoals in het artikel wordt gezegd is beweging en het eten van voldoende groente en fruit erg belangrijk. Uiteraard niet roken en niet te vet eten. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je dit ook doet? Uiteraard heb ik een aantal tips voor je!

* Plan je beweging in. Maak bijv. aan het begin van de week een beweegplan. Schrijf hem op in je agenda en hou je eraan!
* Als je bang bent dat je sociale leven hieronder gaat lijden. Spreek dan eens af op een squashbaan of in het zwembad. Lekker bijkletsen en ook nog gezond doen! (Je kunt natuurlijk ook gewoon buiten gaan wandelen)
* Haal voldoende groenten en fruit in huis. Als je zorgt voor een goed gevulde fruitschaal, eet je dit veel eerder. Probeer de slechtere dingen zoals chips gewoon eens een keer te laten liggen in de supermarkt.
* Voldoende groenten kun je bereiken door overdag ook eens groenten te eten. Leg een paar plakjes komkommer, tomaat etc. op je boterham met kaas, en snoep van de snoeptomaatjes om 16u. s'middags.
* Natuurlijk zorg je ook voor voldoende groenten in de avondmaaltijd. Verdiep je in het koken en zoek naar leuke en gezonde recepten, je zult zien dat het steeds makkelijker gaat en je het koken steeds leuker gaat vinden. Voorbeelden van de gezonde avondmaaltijd zijn;
- Aardappels, groenten, stukje vlees
- Pasta met tomatensaus en veel lekkere groenten
- Salade van bijv. gegrilde groenten
- Nasi, aanvullen met veel groenten!!
Etc. etc. er is genoeg te verzinnen!

Denk jij er weleens over na dat je ziek kunt worden van je levensstijl?! En wat doe jij om dit te voorkomen?! (Let op! Voorkomen kan natuurlijk nooit helemaal, maar je kunt er zelf een goede bijdrage aan leveren)