dinsdag 31 januari 2012

Jaarlijks 100.000 nieuwe kankerpatiënten!!!

Wat een verschrikkelijk nieuws, jaarlijks komen er in Nederland 100.000 nieuwe kankerpatiënten bij. Dit betekend dat per DAG 274 mensen deze diagnose te horen krijgen! Ik ben echt geschrokken van deze cijfers.

borst, darm, huid, long en prostaatkanker zijn de meest voorkomende soorten. In 10 jaar tijd is het percentage van mensen die kanker krijgen met 36% gestegen! Zo'n 3,5 procent van de Nederlandse bevolking heeft ooit kanker gehad of leeft nog steeds met kanker. De percentages blijven helaas alleen maar stijgen!

Ondanks alle campagnes, voorlichtingen etc. krijgen er dus steeds meer mensen kanker in Nederland. Schrikbarend vind ik!

Natuurlijk doet iedereen weleens iets wat niet zo gezond is, en kanker voorkomen dat zou geweldig zijn, uiteraard kan dit nooit voor de volle 100%, maar er zijn gelukkig wel dingen die je kunt doen om de kans op deze verschrikkelijke ziekte te verkleinen;

* Stoppen met roken, uiteraard. We weten inmiddels zoveel over de risico's voor je gezondheid, dat dit de eerste stap is.
* Meer beweging, valt samen met de volgende tip;
* Gezond eten en dus een gezonde levensstijl naleven en een gezond gewicht. Overgewicht vergroot de kans op kanker enorm, dus doe er echt iets aan!
* Beschermd zonnen, gebruik dus zonnebrand, je wordt echt niet minder bruin.
* Drink met mate

Hebben jullie nog tips?! Ik vind dat we deze cijfers de komende 10 jaar niet moeten laten stijgen, maar flink moeten laten dalen!