donderdag 19 januari 2012

Tips bij verkoudheid!

Aangezien ik helaas nog steeds enorm verkouden ben, en het overal schijnt te heersen, wil ik jullie graag blij maken met een aantal tips om een verkoudheid tegen te gaan! :)

* Slapen/ Rust, is enorm belangrijk. Als je ziek bent, helpt dit bijna altijd het beste. De laatste dagen heb ik helaas ontdekt, dat slapen met een volle neus en zere keel niet makkelijk is! Maar probeer door te zetten! Alle slaap die je meepakt, is meegenomen, desnoods kun je overdag nog even slapen.

* Vitamine C, vitamine C helpt helaas niet om een verkoudheid te voorkomen, maar kan de duur van de verkoudheid wel verkorten, dus dat is goed nieuws! Je vind vitamine C in veel groenten en fruit, dus blijf gezond eten! Daarnaast kun je een tabletjes kopen, die je kunt slikken.

* Stomen, stomen kan helpen om het slijm los te laten komen. Er zijn diverse apparaten, maar je kunt ook gewoon een kom vullen met warm water en daar boven gaan hangen met een theedoek over je hoofd. Veel mensen vinden dit ideaal, anderen houden er helemaal niet van.

* Veel drinken, het is belangrijk om veel te blijven drinken, al heb je daar misschien helemaal geen trek in. Een verkoudheid wordt eigenlijk altijd veroorzaakt door een virus. Door veel te drinken (natuurlijk voornamelijk water en thee) moet je vaker plassen, waardoor je het virus eerder "uitplast" en dus eerder uit je lichaam is.

* Bouillon, Je kunt lekker bouillon nemen. Doordat het een warme drank is, komt het slijm meer los door de stoom en diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat er stoffen inzitten die de verkoudheid helpt te stoppen.

* Ui op de slaapkamer, Dit middeltje is ook om het slijm los te laten komen. Een ui doorsnijden en naast je bed leggen, door de scherpte komt je neus vrij. Ideaal ook om bij kleine kinderen te doen, die weinig middeltjes mogen gebruiken. Al stinkt de slaapkamer natuurlijk wel ;)

* Neusspray, Je kunt diverse neussprays vinden in de winkel, kies er 1 met een zoutoplossing, dit schijnt het beste te werken. Let wel op dat je neusspray niet te lang gebruikt, kijk altijd op de verpakking!

* Huis luchten, omdat je ziek bent, ben je veel in huis. De "ziekte kiemen" die moeten dat huis natuurlijk zo snel mogelijk uit. Zet dus elke dag het raam even open, dit hoeft echt niet lang te duren, een paar minuten helpt ook al goed. Je kunt zelf ook even naar buiten gaan om wat frisse lucht in te ademen!

Helaas hebben we allemaal wel eens iets minder weerstand en kun je een verkoudheid dus niet voorkomen, iedereen die net als ik thuis zit, volg de tips eens op! Ik hoop dat we er allemaal weer snel vanaf zijn!
Heb jij nog goede tips? Laat ze achter!