woensdag 4 januari 2012

Waarom je soms niet meer afvalt.

De meeste afvallers vallen in het begin van hun poging goed af. Helaas komt er bijna altijd een moment dat het een stil staat. Daar zijn een aantal redenen voor:

* In het begin is de knop vaak helemaal om. Dit betekend dat de motivatie hoog is en je goed je best doet. Na een bepaalde tijd wordt je vaak iets makkelijker en dat heeft vaak als gevolg dat het afvallen wat stil valt of helemaal stopt.
* Eigenlijk hetzelfde als de motivatie; je moet echt blijven bewegen! Vaak wordt je iets makkelijker, omdat je toch al goed bent afgevallen, maar pas dan wel op voor het jojo-effect! Je moet echt bezig blijven.
* Per dag heb je een bepaalde hoeveelheid kcal nodig. Dit heeft te maken met je lengte, geslacht, leeftijd maar ook met je gewicht. Een persoon met een hoger lichaamsgewicht verbrand per dag meer kcal, zonder daar iets extra's voor te doen!
Dit betekend dus ook, dat als je afvalt, je lichaam minder kcal verbrand om het lichaam aan het werk te houden. Dit is ook de grootste reden dat mensen een terugval krijgen en ze uiteindelijk gaan jojo-en.

Dit alles betekend dus dat je altijd moet blijven opletten en altijd moet blijven bewegen. Dat klinkt misschien een beetje als levenslang... maar... als je er positief instaat gaat het zeker lukken! Als je een keer een feestje of een slechte dag hebt gehad, let de dag daarna dat extra goed op. Houd je gewicht en middelomtrek goed in de gaten en laat het nooit (meer) zover komen dat je vele kilo's moet afvallen! Het is een kwestie van opletten en goed voor je zelf zorgen!

Succes!