maandag 23 januari 2012

Water!

Het beste, meest dorstlessende en gezondste drankje is natuurlijk gewoon; water!

In Nederland komt het ook nog eens schoon uit de kraan, je hebt het dus eigenlijk altijd bij de hand!
Water regelt onze lichaamstemperatuur en helpt bij het zuiveren van afvalstoffen uit je lichaam. Het schijnt zelfs zo te zijn dat water kan helpen tegen hoofdpijn en concentratieverlies.

Toch zijn er steeds minder mensen die "gewoon" een glas water drinken. De vruchtensapjes, frisdranken en zelfs energiedranken overstemmen de schappen in de supermarkt. Allemaal dingen die je eigenlijk niet nodig hebt en redelijk snel kunnen aantellen in je kcal inname. Vaak zit er veel suiker in, of zijn de light varianten gezoet met bijv. aspartaam. Een stof waarmee je echt wel op moet passen!

Dus denk er eens aan; gewoon water?! Saai hoeft dit echt niet te zijn, hoeveel smaakjes thee zijn er tegenwoordig te vinden?! En in de zomer kan een glas water enorm verfrissend zijn, denk bijvoorbeeld aan een schijfje citroen, munt of plakjes komkommer in je glas. Echt een opkikker en nog super gezond ook!

Uiteraard drink ik ook weleens een ander drankje... maar eigenlijk alleen in het weekend! Doordeweeks sfeer ik bij water! wat drink jij het liefst?!