maandag 2 januari 2012

Voedsel inkopen

Iedereen moet voedsel inkopen, voedsel hebben we allemaal nodig en iedereen komt dus weleens in de supermarkt of bij de groenteman. Aangezien deze blog niet alleen over afvallen gaat, maar ook over gezond leven in het algemeen wil ik je vandaag iets vertellen over voedsel inkopen.

Want de eerste stap om gezonder te leven is de gezondere keuzes maken in de supermarkt;
* Tegenwoordig hebben we enorm veel keuzes in voedingsmiddelen. De kans is ook vaak groot dat we teveel inkopen en uiteindelijk dus teveel eten of voedsel weggooien. Bedenk goed hoeveel je koopt, houd je dan iets over, kan het dan nog in de vriezer? Etc... koop gewoon nooit teveel, want geld weggooien daar houdt niemand van!
* Kijk goed naar de verpakking. Vele supermarkten geven korting op producten die bijna over de datum zijn (vaak zijn deze voedingsmiddelen nog prima te eten) Andere supermarkten doen dit weer niet, dus let goed op de datum!
* Kijk eens op het etiket. Hierop staat precies wat er allemaal in het product zit. Vaak staan er ook dingen op die we helemaal niet kennen. Verdiep je eens in deze voedingsstoffen en bedenk of je dit dan wel wilt eten.
* Loop in de supermarkt alleen de buitenste ronde... bij de meeste supermarkten liggen in de buitenste schappen de verse producten zoals groeten, fruit, brood, kaas etc. In de middelste paden liggen de producten die je veel minder of niet nodig hebt, zoals koekjes, chips, alcohol etc. Door je ronde goed te kiezen, kom je ook minder verleidingen tegen.
* Als we het toch over verleidingen hebben... laat je niet verleiden bij de kassa! Hier liggen vaak lekkere chocolaatjes of snoeprepen. Als je ze bij de kassa nog niet in je mandje hebt, dan had je ze dus niet nodig.

En zo kun je een goed begin maken met een gezonde levensstijl. Ik vind dat je alles mag eten, maar wel met mate, hoe meer je je erin verdiept, hoe betere keuzes je kunt maken.

En als we het over gezond leven hebben, denk dan ook eens aan de bereiding van voedsel. Handen goed wassen en het vaatdoekje elke dag in de was ;-)


Bekijk ook nog eens ons nieuwste afslank programma;
Met de code weblog2012, ontvang je 25% korting!