donderdag 23 februari 2012

Wist je dat?!

* Voor elke 450 gram spieren die je opbouwt, verbrandt je lichaam een extra aan 35-50 kcal per dag.

* Bij maar 3% van de mensen met overgewicht speelt erfelijkheid een factor.

* Door het toenemende aantal kinderen met overgewicht daalt de levensverwachting.

* Stress is enorm slecht voor je gezondheid, tijdens de zwangerschap is dit bijvoorbeeld net zo slecht als roken tijdens de zwangerschap.

* Mensen die positiever denken, ervaren minder pijn en worden minder vaak ziek.

* Een gemiddeld volwassen lichaam huisvest circa 100 biljoen bacteriƫn. Goede en slechte, het is de kunst om de balans te bewaren om zo gezond mogelijk te blijven.

* Voldoende slapen is enorm belangrijk, voor de 1 is dit 8 uur per nacht en voor de ander is dit 9 uur per nacht. Als je met slaap achter het stuur gaat zitten, ben je net zo alert als dat je flink hebt gedronken in de kroeg.

* Ook slanke mensen kunnen last krijgen van hun ongezonde levensstijl. Als je niet snel aankomt, maar wel heel ongezond eet, heb je net zoveel kans op allerlei ziekten dan mensen met overgewicht.

* Slechts 2 van de 3 mensen met een hoge bloeddruk, weet dat hij of zij een hoge bloeddruk heeft en wordt daarvoor behandeld.

* Kinderen kunnen alles leren eten, als ze iets niet lusten, moeten ze het ongeveer 10 keer proberen voordat ze het lekker gaan vinden.

* Vrouwen verbrandden vroeger ongeveer 1000 kcal per dag met het huishouden. Door alle wasmachines, afwasmachines etc. worden er nu nog geen 500 kcal per dag verbrand met het huishouden.

* Daarnaast krijgen de vrouwen van tegenwoordig gemiddeld 2200 kcal per dag binnen, terwijl dit vroeger rond de 1800 kcal lag.

* Je moet ongeveer 10.000 stappen per dag zetten om optimaal gezond te blijven. Onderzoek wees uit dat tegenwoordig zelfs postbode's dit aantal vaak niet halen.

* We eten steeds meer met kant en klaar producten. Waardoor we veel meer E-nummers en andere toevoegingen binnenkrijgen.

* Toch wordt de afdeling met biologische producten in de supermarkt steeds groter!