maandag 6 februari 2012

Appel of Peer?

En dan bedoel ik natuurlijk niet het stukje fruit...
Ik heb het over de vorm van je lichaam! Mannen hebben veelal een appelvorm, dit betekend dat vet zich meer ophoopt rond de buik en minder op hun heupen en billen.
Vrouwen hebben vaak eerder een peervorm, minder vet op de buik, maar meer op de heupen en billen.

Nu denk je misschien, leuk om te weten... maar wat moet ik met deze informatie?!
Nou, als we het over overgewicht hebben en dan vooral over de risico's bij overgewicht, dan zit er wel degelijk verschil in de lichaamsvorm.

Het is namelijk bewezen dat vet rond de buik (appelvorm) vaak betekend dat er meer vet rondom de organen zit. Hierdoor hebben mensen met een appelvorm meer kans op hart en vaatziekten, dus dit is absoluut belangrijk om te weten!

Je kunt aan je lichaamsvorm niks veranderen, maar... je kunt er natuurlijk wel op letten dat je geen overgewicht krijgt. Dus goed opletten met wat je eet, en lekker bewegen, dan heb je helemaal geen verhoogd risico's op al die nare ziektes.

Ik heb weleens cliƫnten die graag op 1 bepaalde plek willen afvallen, bijvoorbeeld rondom hun middel. Dit is zo enorm moeilijk en kan heel soms behaald worden met veel buikspieroefeningen, beweging en gezond eten. Helaas verdwijnen de kilo's dan niet alleen rondom hun middel.

Onthoud daarom; De risico's van overgewicht zijn dat ongezonde leven echt niet waard. Doe er iets aan en geniet van het leven!